T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mahmut CELEP - Vice Principal/Müdür Başyardımcısı

1976 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Suşehri ilçesinde, Kuran  Kursu (Hafızlık) eğitimini Zara ilçesinde tamamladı. Orta ve lise eğitimini İstanbul’da Küçükköy İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Kısa dönem askerlik sonrası 2001 tarihinde öğretmenliğe başladı. İstanbul’un çeşitli okullarında öğretmenlik ve idarecilik  yaptı. Bir yayınevine yirminin üzerinde kitap yazdı.

2010 - 2014 yılları arasında Eskişehir Üniversitesinde uzaktan eğitim ile İlahiyat ön lisansını ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. "Öğrenme - Öğretme Süreçlerindeki Bilgi Algısı ve Bilgi Algısındaki Yanılgılar" üzerine tez çalışması yaptı.

Mahmut CELEP, ülkemizde en yaygın test yöntemi olan çoktan seçmeli testlerin yetersizliği ve eğitim sürecine katkı sağlamaktan uzak, sadece sonuca ve elemeye yönelik olmasından kaynaklı olduğunu gördü ve 4 Boyutlu Ölçme Değerlendirme Sistemini geliştirdi. Bloom Taksonomisini çoktan seçmeli test sorularına başarıyla uyguladı. Bu sistemle öğrenci, çoktan seçmeli soruları çözerken geçmişe dönük bilgileri hatırlayacak, mevcut bilgilerini kullanacak, bilgiler arasında ilişki kurarak analiz, sentez ve çözümlemeler yapacak, son aşamada ise bir problemi kendisi oluşturabilecektir. Amaç en alt öğrenme düzeyindeki bir öğrenciden en üst bilişsel basamakta olan öğrenciye kadar tüm zihinsel düzeydeki öğrencilere, özellikle öğrenme sürecinde katkıda bulunmaktır. Yani çoktan seçmeli soruları sonuç odaklı ve elemeye dönük bir mantıktan çıkarıp süreç odaklı ve öğretmeye dönük bir yapıya taşımaktır. 

Ayrıca müdür başyardımcımız; bilgi okur - yazarlığı, kritik analitik düşünme, stratejik düşünme, swot analizi, karar verme stratejileri, gençlik araştırmaları, insanın tekâmül süreci gibi konulara ilgi duymakta ve bu konularda araştırmalar yapmaktadır.